Plötsligt händer det

Jag fick ett måndagsexemplar av trisslotten, jag vann. Skrapade fram 50 kronor, nu har jag råd med middag imorgon. ;) Kanske skulle lämna blod oftare. :b

Ett halvt kilo lättare



Nu har jag lämnat lite av mitt blod och tänkte festa på min renklämma och festis. Sedan ska jag skrapa mina trisslotter, som egentligen borde kallas nitlotter.

Pizzasug

Arbetsdagen börjar lida mot sitt slut. Och eftersom min lunch bestod av en grönsakswok är jag hungrig som satan. Fantiserar bara om kebabpizza. Men jag försöker leva lite nyttigt. Så det blir absolut ingen pizza, men titta så gott det ser ut.


(Jag och Johan, glada & flottiga i Thailand)

Pryl jag klarar mig utan



En snöbollskramare är inte årets julklapp, och jag förstår varför. Vem i hela världen betalar för denna pryl. Den klarar jag mig lätt utan. Men om du mot förmodan är intresserad är det bara att klicka på bilden för att beställa hem en.

Bloody monday

Det är en mörk och dyster måndagseftermiddag. Det är tandläkarväder som Winnerbäck uttrycker det. Jag sitter på jobbet och kollar ut på den regnblandade snön som snabbt faller mot marken, jag virar sjalen runt kroppen och önskar att jag vore hemma i sängen med en kopp the. Men nu är det inte fallet, så jag får jobba på. Direkt då jag slutar får jag skynda mig till blodgivarcentralen, det finns människor som behöver mitt blod. Plus att efter man lämnat blod så behöver man inte så mycket alkohålhaltiga drycker för att bli berusad. Ekonomiskt. ;)

Adventsmys



Blev utringd att jobba ikväll, så mitt adventsmys fick bli en kopp blossa på jobbet.
Som tur är har kära mor bjudit hem mig på adventsfika efter jobbet, dessutom bjuder hon på varma mackor. Vilket är tur, för jag hann inte äta någon middag idag. :) Känns dock lite tråkigt att jobba när alla andra har gått på skyltsöndag och myst.

Kram

Internet

Har haft problem med internet under dagen, men nu verkar allt fungerara som det ska igen. Yay. :)
Tänkte att jag skulle förklara bloggtorkan. :b

Hann inte visa gårdagens look igår, blev alldeles för stressigt. Men jag slog mitt bowlingrekord. Kom sist iaf. Den trevliga bowlingen slutade med utgång och discodans. Vilket jag märkt av idag. Men det var det värt.

Kram

Fiskpinnar & Vin

Nu har jag skjutsat grabben min till julbordet, och själv ska jag strax fixa mig. Det blev bowlingkväll för oss ikväll. Synd bara att jag suger, har typ ett serierekord på 50 poäng.(Vilket innebär rännan mer än varannat kast).

Men nu ska jag äta min delikata middag, fiskpinnar och vin. Tror det skär sig rejält. ;) Men ides inte laga något annat när jag bara skulle göra mat till mig själv. Ni kanske får en bild på outfit och look senare, om jag hinner.

Kram


Presentation

Kanske skulle jobba på en presentation om mig själv. En presentation till siden i bloggen, menar jag. Är dock så svårt att beskriva sig själv. :D Men jag ska börja pula på en snart, ska bara göra något "viktigare" (läs roligare) först. Men ska försöka få ihop en i helgen iaf.



Har tagit på baskern, tänkte ta mig en promenad, innan det blir allt för mörkt.

Kram

Paljetter

Många kläder har paljettdetaljer just nu. Och mycket tyder på att paljetterna kommer fortsätta att pryda kläder och accesoarer framöver. Många designer visar paljetter på catwalken. Så köp paljettklädda kläder. Paljetter blir superfint till nyårs-outfiten.



(Allt i bilden finner du på ginatricot.com och på hm.se)

Saterdaymorning

Skönt med Lördagsmorgon. Idag så jobbar gubben min till 17, och sen ska han på julbord med arbetet. Så jag tänkte unna mig lite hemma-spa, sedan tar jag nog något vinglas med några vänner. Men först ska jag och kissen ta oss en härlig helgfrukost. Rå köttfärs till han, och go-smörgåsar till mig.

Kram


Ändrade planer

Precis i den stund som jag funnit mitt mysiga-stanna-hemma-och-se-idol-och-mysa-och-äta-godis-hela-kvällen humör så plingar mobilen febrilt. Det var en vännina som ville ha med mig till klubben för att glas vin och idolmys där. Och jag är inte den som sviker en väninna. Därför hoppar jag ur mjukisbyxorna och in i en klännig. Dags att göra staden. Först ska jag dricka upp mitt vinglas och tömma min godisskål.


Vodoodolls

När jag var i Thailand förra året stötte jag på dessa underbara nyckelringar. Desto mer brutala, desto mer fantastiska. Dock fick jag aldrig någon nyckelring med mig hem, vilket jag gruvat mig över. (Jag var säker på att dockorna fanns att köpa i hela Thailand, tyvärr hittade man bara de brutala i Bangkok.) För jag älskar dem verkligen. Men nu ska min syster till Thailand efter Jul, jag vet vad hon ska få köpa hem åt mig. Den mest djävulska hon hittar.
Linxy bara måste ha en sådan!


Hej mitt vinterland

December är på ingående och norra norrbotten kläs med tindrande vit snö.
NOT!
Det regnar, är mörkt och grått. Och allt man ser kala träd, deprimerande. Får hoppas att vi får snö till Julafton iaf. Det blir så mycket ljusare då, och mysigare för den delen också.


Ska det här vara norbotten, en novemberdag?

Leon försvårar mitt bloggande



(Vi ändrade namn från Bowie till Leon, btw. Tyckte inte riktigt att han passade som en Bowie.)

Budgettips!



Såhär på vinterhalvåret har ju människan en tendens att bli rätt torr i huden, därför passar ett body butter bättre än en hud lotion. En av mina favorit "butters" är denna, från märket Gunry. Du får den för under en femtiolapp i dagvaruandeln, tex Coop. Den finns med flera dofter, men min favorit är den rosa, den doftar jordgubbs-godis! Den är lätt att smörja på kroppen, torkar in snabbt och doftar lagomt mycket. Ett mycket bra budgetalternativ.


Fredagsmorgon



 Jag idag, har bara ett simpelt diadem för att det är så praktiskt. Kommer förmodligen inte ända utseénde idag hur som helst. Eftersom jag tänkte ha en lung dag. Först lite shopping efter lunch, sedan gomiddag med pojkvännen och sist, men inte minst, tänkte jag ha en se-idol-och-käka-tonivs-med-godis kväll. Då behöver man inte fixa sig så mycket. Nice!

Sister Ister, you're dancing the wrong Tango

En längre tid har jag planerat vad jag ska köpa för julklappar. För det svåra är ju alltid att komma på rätt sak. Det roliga är sedan att få köpa dessa perfekta julklappar som man vet kommer sätta leenden på öppnarens ansikte. Som sagt hade jag planerat de flesta julklapparna, och var nöjd med vad jag kommit på. Och den enda som jag anförtrott att titta på denna briljanta lista var min syster. Men idag fick jag veta att min kära syster köpt de sakerna jag bestämt mig för. Hon tog julshoppandet och julstämmningen ifrån mig. En blond Grinch.
Kanske överreagerar lite, men en känsla är alltid en känsla.


Visste du att..?

Sverige är jämnställt. Kvinnor och männ hanteras likadant. Svarta/vita behandlas samma, kristina/muslimer behandlas samma. Kvinnor tjänar samma för samma lön.

Yeah right!
Någonstans lyckades Svenska politiker tysta ner jämnställdhetsfrågan, och lurade svenska folket att Sverige är ett jämnställt land. För frågor du folk på stan är  det den allmäna uppfattningen.
Sanningen är att kvinnor har betydligt lägre lön för samma jobb. Inom den ekonomiska branschen tjänar kvinnor 30% mindre än männen, för samma jobb. Jämför det med det enda jobbet som kvinnar tjänar mer på; personlig assistent, som har löner där kvinnor kan ha 3% högre lön. Rättvist?, inte någonstans!

Dessutom finns det bevis för att kvinnor får vänta längre för att deras dommar ska tas upp i domstol, männen favoreras på anställningintervjuer, männen får jobb trots kvinnor är mer befogade, vi misstros och vi får kämpa längre för att bli betrodda på arbetsplatser.

Detta vill jag ha ändring på. Och enda tillvägagångs-sättet är att få Sveriges befolkning att förstå klyftorna. Sedan finns det inte en man som är beredd att ta en lönesäkning för att kvinnan ska få samma lön. Men kunskap förändrar mycket, iaf långsiktigt.


Lunchdags

Magen har kurrat konstant i en timme och jag är hungrigare än en utsvulten varg. Har drömt om fiskpinnar, kött och potatis sedan 9 imorse. Äntligen är det lunch, dessvärre är det yoghurt som väntar på mig i lunchrummet. Igår när jag inte ides göra en lunchlåda tyckte jag att det var en superbra lunch, det tycker jag inte idag. Kommer vara hungrig och småsur hela dagen, tur att jag har ett äpple också. Suck.



Godmorgon

Jag har egentligen klivit upp i ottan idag, har hunnit jobba flera timmar redan.
Första timmarna var jag drabbad av apatisk trötthet, men efter en smärre koffeinchock börjar jag lämna detta robotliknande tillstånd.

Hade egentligen tänkt tipsa om en praktisk uppsättning som inte tar mer än en minut att göra. Det är en enkel klämma som är finare än en snodd. Plus att den passar ultimat till jobbet. Dock funkar det inte att ladda upp bilder så ni kanske får en bild senare.

/Kram


Dagens fynd

Klickar hem dessa när jag ändå håller på. Dessa skorna passar min garderob bra, särskilt eftersom de passar till jeans. Ett plagg som jag använder nästan dagligen på jobbet.



Och med ett pris på 179:- blir de dagens fynd. :)

Finns också på nelly.se.

Jag vill ha



Dessa underbara skor vill jag ha. Har massor med skor i liknande stil, med nitar och liknande. Men jag kan inte få nog, dessa skor skulle piffa upp vilken party-outfit som helst. Dessa tar jag och klickar hem.

Skorna finns på nelly.se för 299:-

Godmorgon

Är ledig även idag, men idag måste jag göra massa tråkiga saker. Här ska dammtorkas, dammsugas och skuras. Sladdar ska nålas fast i listerna och kattsaker ska monteras. För imorgon hämtar vi våran Bowie, och vi vill att alla hans saker finns på plats då. Plus att vi vill inte skrämma honom med dammsugaren det första vi gör. Plus att det är dammigt här, Suck.

Våran Bowie när han endast var 6 veckor;


Bruno



Jag gillade inte Borat, inte heller Bruno. Är helt enkelt inte min filmgenre. Men min pojkvän gillar genren, och det var hans tur att välja film. Han skrattade filmen igenom. Så gillar man den humorn så tycker man även om Bruno. Gör Sacha en tredje film kommer jag inte se den dock, 2 st räcker mer än nog.

Dagens look

Iom att jag varit ledig hela dagen, och bara varit hemma och pysslat, så jag har inte idas klä upp mig. Jag har jeans och ett svart linne, smålockit hår och lite mascara. Allt som behövs för en skön hemmadag. :)



Nu ska jag vira in mig i en filt, äta choklad och se Bruno.

 

Kram


Mellanmål

Jag har en får-äta-vad-jag-vill vecka, eftersom jag tänkte köra på en strängare kost och träning framöver. Men innan man börjar måste man ha en vecka då man äter allt, gärna alltid. Så man blir lite less. Därför unnade jag mig varm choklad med marsmellows och ostmackor till mellanmål. Trots att jag ska göra middag snart. Gott var det.



Nu ska jag återvända till tv:n och min godispåse.

Lyx vs Budget

Hade inte alla ingredienser för att baka, så istället surfade jag på internet en stund. Jag gillar moccasiner väldigt mycket. De är kanske lite opraktiska såhär under vinterhalvåret, men om man jobbar 8 timmar inomhus är de supersköna. Och en rolig detalj i outfitten. Därför får ni en lyx vs budget på moccasiner.



Bild nummer 1 är en moccasin från Minnetonka Moccasin, den kostar 1249:- och finns att köpa på nelly.se
Bild nummer 2 är en moccasin från Nellyshoes, som kostar 199:-, finns också den på nelly.se.

Personligen tycker jag att den billigare är snyggare!

Hejsan

Nu är de flesta justeringar på designen fixade. Is inte göra den mer avancerad än så. Gjorde en super-avancerad innan, den blev ful. Så jag nöjde mig med denna. :D Kanske gör en ny på ett tag.

Jag tänkte börja blogga igen här på blogg.se, men under nytt namn - Linxy. Hoppas att några läsare kommer med iaf. :)

Tänkte baka nu, återkommer sedan.




Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0